Det er fantastisk at opleve studerende i GROW

Mød GROWs koordinator Pernille Løve Kongensgaard

”Det tænder en ild i mig, når nogen siger: Vi har overvejet at starte vores egen virksomhed. Så kan jeg slet ikke lade være med at blande mig. Og lige præcis derfor, er det fantastisk at få lov til at omgås de studerende i GROW”. Sådan siger Pernille om sin rolle som koordinator.

Fra selvstændig til GROW

Pernille er ansat på Erhvervsakademi Aarhus. Udover koordinator-rollen i GROW, underviser hun i markedsføring, projektledelse, innovation og iværksætteri.

Inden Pernille kom til akademiet, havde hun sin egen konsulentvirksomhed, hvor hun bl.a. coachede ledige, der ville starte egen virksomhed. Hun har desuden været iværksætterrådgiver og virksomhedskonsulent i Odder kommune, hvor hun gav mere end 200 virksomheder og start-ups indspark til udvikling.

”Min egen baggrund giver mig naturligvis en masse erfaring og et netværk inden for området. Det kan jeg anvende og trække på, når jeg skal vejlede de studerende.”

Ekstra sparring og hjælp

Som koordinator er Pernille jævnligt i kontakt med studentervæksthusets studerende. Og som medlem kan du få stor gavn af Pernilles viden.

”Jeg giver gerne sparring på sæt-i-værk-delen – altså hvordan man gør sin ide til en forretning. Og da jeg ikke har noget i klemme, stiller jeg også gerne kritiske og dumme spørgsmål.”

Pernille har tidligere arbejdet meget med personprofiler. Derfor kan hun også hjælpe med at synliggøre virksomhedens styrker og udfordringer – og hvordan man kobler de to sammen til noget positivt.

”Jeg kan ikke svare på alt. Men jeg har et stort netværk, så jeg kan ofte henvise videre til andre, som kan svare.”

Det gode råd: Flyt hjemmefra

Pernilles bedste råd til de studerende, der ønsker at starte egen virksomhed, er: Flyt hjemmefra.

”Hvis man vil fremstå som en professionel virksomhed, så er det en rigtig god ide at flytte hjemmefra.”

At få sparring fra andre og udvidet ens netværk er to ting, Pernille fremhæver ved at sidde i et kontorfællesskab. Hun siger også, at man tvinger sig selv til at være mere på, når man kommer ud hjemmefra.

Og derfor er GROW et super tilbud til alle studerende, der vil starte egen virksomhed.

”Jeg plejer at spørge dem, der siger, de ikke har råd til at flytte ud: Har du råd til at lade være?”