Pillowtalks

Pillowtalks

- En vandtæt udendørs pude af andre branchers spildmaterialer

”Det hele startede, da vi som en gruppe studerende på innovation og entrepreneurship medvirkede i en konkurrence om, hvem der kunne omsætte 500 kr. til størst gevinst på en uge,” fortæller Frida Birk, co-founder af PILLOWTALKS.

Konkurrencen, kaldet 5-5-5, er et intenst forløb for de studerende allerede i uge to på studieretningen.

”Efter en kort idégenerering fandt vi på at skabe en vandtæt udendørspude produceret af andre branchers spildmaterialer, for at udnytte eksisterende ressourcer og for at løse en problematik vi stødte på i restaurationsbranchen, og som flere genkender fra privaten: At glemme at få hynder og puder ind i tide når det omskiftelige danske vejr sætter ind,” tilføjer Frida.

Tidligt gennembrud

Studiegruppen opnåede hurtigt flere gennembrud tidligt i processen. Fx lykkedes det dem at indsamle gratis restmaterialer fra bl.a. store byggefirmaer. Herefter kunne gruppen straks gå i gang med at lave en prototype baseret på gode samarbejdsaftaler.

”Efterfølgende stod den på intens markedstest, hvor produktet blev testet af private samt restauratører mens vi - gennem adskillige agile sprints - fik finpudset koncept og produkt, indtil vi stod med et produkt, kunderne var klar til at betale for,” forklarer Adam Aouni.

God feedback resulterede i et PILLOWTALKS ApS

På baggrund af de hurtige resultater og positiv modtagelse hos de potentielle brugere, besluttede gruppen sig for at arbejde videre med projektet.

”Gennemgående for processen har været det brugerfokuserede mindset kombineret med levedygtighed og gennemførlighed. Sammenholdt med strukturerede innovationsprocesser resulterede det i at PILLOWTALKS ApS blev dannet i 2021,” beskriver Frida, der i dag er færdiguddannet og arbejder fuldtid med virksomheden, stadig med kontor i GROW på Erhvervsakademi Aarhus.

Studiet har givet både plads og gode råd til startup

Undervejs i processen fra idé til færdig virksomhed har Pillowtalks benyttet sig af de mange forskellige tilbud på Erhvervsakademi Aarhus.

”Først og fremmest har vi benyttet de faglige arbejdsprocesser fra undervisningen i skabelsen af konceptet, men derudover har vi også benyttet muligheden for at gå i praktik i egen virksomhed inklusiv kontorpladsen i GROW. Via forløbet i GROW fik vi sparring fra en mentor fra restaurationsbranchen, ligesom vi blev indstillet til Spireprisen ved Aarhus omstiller, som resulterede i at vi fik produceret en professionel video. Vi måtte nøjes med at blive nummer to, men læringen og videoen i sig selv har haft stor værdi for os,” slutter Frida.

Vil vise verden, at bæredygtig produktion kan lade sig gøre

PILLOWTALKS har et mål om at tage et bæredygtigt ansvar og bidrage med slidstærke, holdbare og praktiske udendørs komfortløsninger til salg og udlejning - for at gøre verden lidt grønnere og vise, at ansvarlig produktion kan lade sig gøre ved at bringe det cirkulære tankesæt i spil.

Udforsk dine muligheder

Brug din studietid på at udforske eller udleve din iværksætterdrøm.

Få kontorplads i GROW

Få kontorplads i GROW

Ansøg om gratis kontorplads i kontorfællesskabet på Sønderhøj

Få kontorplads i GROW
Kom i praktik i egen virksomhed

Kom i praktik i egen virksomhed

Alle studerende kan søge om at komme i praktik i egen virksomhed. Se, hvordan du gør

Kom i praktik i egen virksomhed